Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, m.in. do tego, aby wyświetlić dopasowaną ofertę oraz zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie, które wykorzystujemy w celu jej dostosowywania do potrzeb użytkowników. Nie musisz obawiać się o swoją prywatność.
Pliki cookie zawierają wyłącznie anonimowe informacje.
Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookie, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Tutaj dowiesz się, jak to zrobić.

Zakład Rzeźniczo Wędliniarski

Ernestyn Janeta

Zapraszamy do zapoznania się znaszą ofertą

O nas

 

O nas
Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski Ernestyn Janeta w Lubomi rozpoczął swoją działalność w 1989 roku. Początkowo zatrudniał 5 osób, a obecnie w firmie pracuje ponad 200 wykwalifikowanych pracowników. W ciągu tych 26 lat zakład został rozbudowany i wyposażony w nowoczesny sprzęt. Posiada własną ubojnię bydła i trzody, rozbiór oraz nowoczesną linię technologiczną, spełniającą wszystkie wymogi unijne. Nowoczesny sprzęt pozwala na większy przerób mięsa i tworzenie nowych gatunków wędlin i wyrobów garmażeryjnych.
Obecnie zakład oferuje ponad 150 gatunków kiełbas cienkich i grubych, szynek, salcesonów, pasztetów i mielonek oraz kilkadziesiąt rodzajów wyrobów garmażeryjnych między innymi pierogi, naleśniki, bigos, gołąbki, krokiety i inne. Wszystkie te wyroby można zakupić w 21 sklepach firmowych. Wyroby sprzedawane są do odbiorców hurtowych na terenie województwa śląskiego, opolskiego. Eksportowane są także za granicę do Czech, Słowacji, Austrii i Niemiec.
 
Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski Ernestyn Janeta kojarzy się przede wszystkim z dobrym smakiem i tradycją czego dowodem są przyznawane nagrody i wyróżnienia na konkursach i targach krajowych.