Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, m.in. do tego, aby wyświetlić dopasowaną ofertę oraz zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie, które wykorzystujemy w celu jej dostosowywania do potrzeb użytkowników. Nie musisz obawiać się o swoją prywatność.
Pliki cookie zawierają wyłącznie anonimowe informacje.
Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookie, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Tutaj dowiesz się, jak to zrobić.

Zakład Rzeźniczo Wędliniarski

Ernestyn Janeta

Zapraszamy do zapoznania się znaszą ofertą

Najnowsza aktualność

1 kwietnia 2017 roku odbyła się Wielka Gala Izby Rzemieślniczej w Katowicach, to największa impreza rzemieślnicza w Polsce.Na tegorocznej Wielkiej Gali Pan Ernestyn Janeta - właściciel Zakładu Rzeźniczo-Wędliniarskiego otrzymał Szablę Kilińskiego. czytał całość »
Polacamy swieżo pieczone produkty prosto z pieca: karczki, boczki, schaby czytał całość »

Janeta najlepszy w polsce

Data dodania: 22-10-2012

Janeta najlepszy w polsce Podczas tegorocznych targów na najwyższym stopniu podium wśród zakładów stanął Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski Ernestyn Janeta

Od kilku lat Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski bierze udział w Konkursie Wędliniarskim na Targach POLAGRA FOOD w Poznaniu. Jest to największa oraz najbardziej prestiżowa impreza branżowa w kraju, której patronat objęło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. We wtorek 9 października odbyła się już XVIII edycja targów, które co roku odbywają się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Kapituła konkursowa, składająca się m.in.l z pracowników naukowych Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu Wydziału Technologii Mięsa oraz pracowników Instytutu Przemysłu Mięsnego w Poznaniu, ocenia próbki wyrobów przedstawione do Konkursu Wędliniarskiego przez różnych producentów. Przy wyborze pod uwagę brane są walory smakowe i sensoryczne wyrobu. Sędziowie starają się wybrać te najsmaczniejsze, najbardziej naturalne... jednym słowem najlepsze wyroby. W konkursie udział wzięło ok. 40 zakładów z całego kraju. Podczas tegorocznych targów na najwyższym stopniu podium wśród zakładów stanął Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta! Spośród 6 produktów które zgłoszono do konkursu, 5 zostało uhonorowanych w różnych kategoriach.

Pierwsze miejsce:

Najlepszy producent wędlin drobiowych otrzymał, kurczak po królewsku.

Najlepszy producent w konkursie mięso kulinarne, pręga rosołowa

Najlepszy producent dań gotowych, golonko pieczone w kapuście.

Sztuka układania i dekorowania pater okolicznościowych rostbef mistrza,

oraz drugie miejsce za przebój wędliniarski roku otrzymała kiełbasa szefa.

Bez wątpienia stwierdzić możemy, iż taki wynik jest niebywałym sukcesem Zakładu.

Zapraszamy wszystkich Państwa do zakupu wyróżnionych jak i pozostałych wyrobów z naszej oferty.